Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele gazel:

GAZÉL, gazeluri, s. n. Poezie (orientală) cu formă fixă alcătuită din distihuri și care de obicei cântă dragostea și vinul. – Din fr. ghazel.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aGAZÉL s. n. poezie lirică cu formă fixă formată din distihuri, de proveniență orientală, în care fiecare al doilea vers al distihurilor se termină cu aceeași rimă ca cea a primului distih. (< fr. ghazel)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

GAZÉL s.n. Poezie cu formă fixă formată din distihuri, în care fiecare al doilea vers al distihului se termină în aceeași rimă ca cea a primului distih. [Pl. -luri, -le. / < fr. ghazel, cf. ar. ghazel].
Sursa: Dicționar de neologisme

*gazél n., pl. e și urĭ (cuv. ar.). Un fel de poezie arabica [!], maĭ ales amoroasă, compusă din distihurĭ în care al doilea vers se termină tot cu aceĭașĭ rimă.
Sursa: Dicționaru limbii românești

gazél (poezie) s. n., pl. gazéluri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

gazel n. specie de poezie arabă, de conținut mai ales erotic, constând din distihe în cari al doilea vers se termină totdeauna cu aceeaș rimă: un gazel de Eminescu.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

GAZÉL, gazeluri, s. n. Poezie (orientală) cu formă fixă alcătuită din distihuri și care de obicei cântă dragostea și vinul. – Din fr. ghazel.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)