GARÁJ, garaje, s. n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (și întreținerea ori repararea) autovehiculelor. 2. (În sintagma) Linie de garaj = linie ferată pe care sunt dirijate vagoanele când trebuie să staționeze mai multă vreme într-o gară sau care face legătura între locul de încărcare și descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă efectiv trenurile. – Din fr. garage.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a GARÁJ s. n. 1. loc de adăpostire (și deservire tehnică) pentru autovehicule. 2. linie de ~ = linie de legătură între un depozit de încărcare-descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă trenurile. (< fr. garage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
GARÁJ s.n. 1. Loc de adăpostire pentru autovehicule. 2. Linie de garaj = linie de legătură între un depozit de încărcare și de descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă trenurile. [< fr. garage].
Sursa: Dicționar de neologisme
GARÁJ (< fr.) s. n. Incintă total sau parțial acoperită, special amenajată pentru adăpostirea și, eventual, pentru întreținerea și repararea autovehiculelor.Sursa: Dicționar enciclopedic *garáj n., pl. e (fr. garage). Șopron p. automobile și biciclete. Prăvălie maĭ vastă unde se vînd automobile. Cale de garaj, cale destinată intrăriĭ vagoanelor și locomotivelor.
Sursa: Dicționaru limbii românești
garáj s. n., pl. garájeSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită garaj n. 1. adăpostire în gară a vagoanelor: drum de garaj; 2. loc de adăpostire pentru automobile, biciclete, etc. (= fr. garage).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
GARÁJ, garaje, s. n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (și întreținerea ori repararea) autovehiculelor. 2. (În sintagma) Linie de garaj = linie ferată pe care sunt dirijate vagoanele când trebuie să staționeze mai multă vreme într-o gară sau care face legătura între locul de încărcare și descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă efectiv trenurile. – Din fr. garage.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)