GALVANIZÁRE, galvanizări, s. f. Acțiunea de a galvaniza și rezultatul ei. – V. galvaniza.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a GALVANIZÁRE s.f. Acțiunea de a galvaniza și rezultatul ei; (spec., tehn.) Acoperire a unui metal cu un strat de zinc. [< galvaniza].
Sursa: Dicționar de neologisme
GALVANIZÁRE (‹ după fr. galvanisation) s. f. 1. Depunere electrolitică a unui strat subțire de zinc pe suprafața unei piese (în special de oțel). V. și galvanostegie. 2. Termen impropriu folosit pentru zincarea tablei și a sârmei de oțel. 2. Utilizarea curentului continuu de mică intensitate și tensiune în tratamentul unor boli ale sistemului nervos periferic.Sursa: Dicționar enciclopedic galvanizáre s. f., g.-d. art. galvanizắrii; pl. galvanizắriSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită galvanizare f. operațiune electro-chimică ce consistă în a acoperi fierul cu un strat de zinc.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
GALVANIZÁRE, galvanizări, s. f. Acțiunea de a galvaniza și rezultatul ei. – V. galvaniza.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) Forme flexionare:
galvanizare - Verb, Infinitiv lung - pentru cuvantul galvaniza