Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele galeră:

GALÉRĂ, galere, s. f. Veche navă comercială sau militară, prevăzută cu vâsle și pânze și care era mânuită de obicei de sclavi sau de condamnați. – Din fr. galère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

GALÉRĂ s. f. navă de comerț sau de război, lungă și cu puntea joasă, cu vele și rame mânuite de sclavi sau de condamnați la muncă silnică. (< fr. galère)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


galéră, galére, s.f. (înv.) 1. corabie de război sau comercială. 2. pedeapsă pentru condamnații pe viață.
Sursa: Dicționar de arhaisme și regionalisme

GALÉRĂ s.f. Navă mare cu pânze și vâsle, mânuite de sclavi sau de condamnați (folosită până în sec. XVIII). [Cf. fr. galère, it. galera].
Sursa: Dicționar de neologisme

*galéră f., pl. e (fr. galere, it. galéra, d. galéa, un fel de corăbioară. V. galion). Un fel de corabie veche de războĭ, saŭ și de comerciŭ, lungă și joasă. Odinioară în Francia, pedeapsa criminalilor condamnațĭ să vîslească pe galerele statuluĭ: un condemnat [!] la galere.
Sursa: Dicționaru limbii românești

GALÉRĂ (‹ fr.) s. f. Navă de luptă sau de comerț, folosită în Antichitate și până la începutul sec, 18; era prevăzută cu una sau două vele și cu 25-30 perechi de rame mânuite de sclavi sau condamnați la muncă silnică.
Sursa: Dicționar enciclopedic

galéră s. f., g.-d. art. galérei; pl. galére
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

galeră f. 1. corabie de răsboiu la cei vechi: se armase zece galere BĂLC.; 2. pedeapsa celor condamnați a vâsli pe galerele Statului (în Franța).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

GALÉRĂ, galere, s. f. Veche navă comercială sau militară, prevăzută cu vâsle și pânze și care era mânuită de obicei de sclavi sau de condamnați la munca silnică. – Din fr. galère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)