Am găsit 12 definiții pentru cuvantul/cuvintele gala:

GALA– / GALACT(O)–, –GALACTÍE elem. „lapte“. (din fr. gala–, galact/o/–, –galactie, cf. gr. gala, –aktos)
Sursa: Marele dicționar de neologismeGÁLĂ1, gale, s. f. 1. Spectacol (sau șir de spectacole) cu caracter solemn, sărbătoresc, la care participă, de obicei, persoane oficiale. Gala filmului românesc.Loc. adj. De gală = de sărbătoare, solemn. 2. (În sintagma) Gală de box = competiție sportivă la care au loc mai multe meciuri de box. – Din fr. gala.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

GÁLĂ2, gale, s. f. Excrescență provocată de înțepăturile unor insecte pe frunzele stejarului sau ale altor plante; cecidie. – Din fr. galle, lat. galla.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

GÁLĂ2 s. f. cecidie. (< fr. galle, lat. galla)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

GÁLĂ1 s. f. 1. spectacol cu caracter festiv, oficial; ceremonie. ◊ de ~ = sărbătoresc, solemn. 2. ~ de box = competiție sportivă alcătuită din mai multe meciuri de box; ~ de filme = serie de filme produse de aceeași țară, prezentate într-un cadru festiv. (< fr., it. gala)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

GÁLĂ1 s.f. 1. Serbare mare cu caracter oficial; ceremonie. ◊ De gală = sărbătoresc, solemn. 2. Gală de box = reprezentație alcătuită din mai multe meciuri de box. [< fr., it. gala].
Sursa: Dicționar de neologisme

GÁLĂ2 s.f. 1. (Bot.; de obicei la pl.) Cecidie. 2. (Fig.) Lucru ușor; persoană ușor influențabilă. [Cf. fr. galle, it., lat. galla – gogoașă].
Sursa: Dicționar de neologisme

*gálă f., pl. e (fr. gala, d. it. gala. În vfr. era gale, veselie, și galer, a se veseli, de unde vine galant, galant, poate d. germ. wallen, a clocoti). Mare sărbare [!] însoțită de ceva oficial. Haĭne de gală, de ceremonie. Ospăț de gală, ospăț strălucit la care oaspețiĭ îs în haĭne de ceremonie.
Sursa: Dicționaru limbii românești

gálă s. f., g.-d. art. gálei; pl. gále
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

gală f. 1. mare serbare la Curte: haine de gală; 2. masă mare.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

GÁLĂ1, gale, s. f. 1. Spectacol (sau șir de spectacole) cu caracter solemn, sărbătoresc, la care participă, de obicei, persoane oficiale. Gala filmului românesc.Loc. adj. De gală = de sărbătoare, solemn. 2. (În sintagma) Gală de box = competiție sportivă la care au loc mai multe meciuri de box. – Din fr. gala.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

GALĂ2, gale, s. f. Excrescență provocată de înțepăturile unor insecte pe frunzele stejarului sau ale altor plante. – Din fr. galle, lat. galla.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)