FUGÁSĂ, fugase, s. f. 1. Încărcătură mare de exploziv îngropată sub pământ sau instalată sub apă, în scopul nimicirii forței vii și a tehnicii de luptă a inamicului. 2. Recipient încărcat cu substanțe toxice de luptă, cu amestec incendiar etc., folosit pentru distrugerea diferitelor obiective prin explozie. – Din fr. fougasse.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
FUGÁSĂ s. f. 1. mină dintr-o încărcătură explozivă și o umplutură de materiale diferite, care se aruncă contra atacatorului. 2. recipient încărcat cu substanțe toxice, amestec incendiar etc., folosit pentru incendierea diferitelor obiective. (< fr. fougasse)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
FUGÁSĂ s.f. 1. Mină constituită dintr-o încărcătură explozivă și o umplutură de materiale diferite, care se aruncă contra atacatorului. 2. Recipient încărcat cu substanțe toxice, amestec incendiar etc., care se folosește contra barajelor sau pentru incendierea diferitelor obiective. [< fr. fougasse].
Sursa: Dicționar de neologisme
*fugásă f., pl. e (fr. fougasse, îld. fougade, d. it. fugata, care pare să vie d. fuoco, foc). Arm. Mină temporară de petre [!] saŭ de boambe [!] pusă la mică adîncime supt [!] pămînt ca să explodeze cînd va trece dușmanu.
Sursa: Dicționaru limbii românești
fugásă s. f., g.-d. art. fugásei; pl. fugáseSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită FUGÁSĂ, fugase, s. f. 1. Încărcătură mare de exploziv îngropată în pământ sau instalată sub apă, în scopul nimicirii forței vii și a tehnicii de luptă a inamicului. 2. Recipient încărcat cu substanțe toxice de luptă, cu amestec incendiar etc., folosit pentru distrugerea diferitelor obiective prin explozie. – Din fr. fougasse.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)