Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele fotoliu:

FOTÓLIU, fotolii, s. n. Scaun mare, de obicei capitonat, cu spătar și rezemători pentru brațe. ◊ Fotoliu-pat = fotoliu extensibil care se poate transforma în pat. ♦ Loc situat în prima jumătate a unei săli de spectacol. ◊ Fotoliu de orchestră = loc în primele rânduri într-o sală de spectacol. [Var.: (rar) fotél s. n.] – Din fr. fauteuil. Cf. pol. fotel.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aFOTÓLIU s. n. 1. scaun mare (capitonat) cu brațe și spătar. ♦ ~-pat = fotoliu extensibil care se poate transforma în pat. 2. loc într-o sală de spectacol situat în față. ♦ ~ de orchestră = loc în primele rânduri ale unei săli de concert. (< fr. fauteuil)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

FOTÓLIU s.n. 1. Scaun mare (capitonat) cu brațe și cu spătar; jilț. 2. Loc într-o sală de spectacol situat în față. ◊ Fotoliu de orchestră = loc în primele rânduri ale unei săli de concert, (p. ext.) de spectacol. [Pron. -liu, pl. -ii, -uri, var. (pop.) fotel s.n. / < fr. fauteuil].
Sursa: Dicționar de neologisme

fotóliu (fotólii), s. n. – Scaun mare cu spătar și rezemători pentru brațe. Fr. fauteuil.
Sursa: Dicționarul etimologic român

*fotóliŭ n. (fr. fauteuil, d. vgerm. de sus faldan, a îndoi, și stuol, scaun, ngerm. faltenstul, adică scaun cu îndoiturĭ de stofă, cum îs fotoliile. P. term. cp. doliŭ). Jeț, mare scaun cu spătar și rezemătorĭ de brațe. Fig. A ocupa fotoliu prezidențial, a fi prezident. Fotoliŭ academic, loc în academie. – Și fotél, pl. e și urĭ (Pop.).
Sursa: Dicționaru limbii românești

fotóliu [liu pron. liu] s. n., art. fotóliul; pl. fotólii, art. fotóliile (-li-i-)
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

fotoliu n. 1. scaun mare cu spate și brațe; 2. prezidența unei adunări: a ocupa fotoliul (= fr. fauteuil).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

FOTÓLIU, fotolii, s. n. Scaun mare, de obicei capitonat, cu rezemători pentru brațe. ◊ Fotoliu-pat = fotoliu extensibil care poate fi folosit ca pat. ♦ Loc situat în prima jumătate a unei săli de spectacol. ◊ Fotoliu de orchestră v. orchestră. [Var.: (rar) fotél s. n.] – Din fr. fauteuil. Cf. pol. fotel.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)