Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele exponometrie:

EXPONOMETRÍE s. f. 1. Capitol al opticii fotografice care se ocupă cu studiul duratei de expunere a materialelor fotografice. 2. Tehnică a construirii și folosirii exponometrelor. – Din exponometru. Cf. fr. exposométrie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aEXPONOMETRÍE s.f. 1. Capitol al opticii fotografice care se ocupă cu studiul duratei de expunere a materialelor fotografice. ♦ Totalitatea operațiilor prin care se stabilește și se realizează cantitatea optimă de lumină ce trebuie să impresioneze un material fotografic spre a obține o imagine corectă. 2. Tehnica construirii și folosirii exponometrelor. [Gen. -iei. / cf. fr. exposométrie].
Sursa: Dicționar de neologisme

EXPONOMETRÍE s. f. 1. studiul duratei de expunere a materialelor fotografice. ◊ totalitatea operațiilor prin care se stabilește și se realizează cantitatea optimă de lumină ce trebuie să impresioneze un material fotografic spre a obține o imagine corectă. 2. tehnica construirii și folosirii exponometrelor. (după fr. exposemétrie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

exponometríe (-me-tri-) s. f., art. exponometría, g.-d. exponometríi, art. exponometríei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

EXPONOMETRÍE s. f. 1. Capitol al opticii fotografice care se ocupă cu studiul duratei de expunere a materialelor fotografice. 2. Tehnică a construirii și folosirii exponometrelor. – Din exponometru. Cf. fr. e x p o s o m é t r i e.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)