ENCHIMÓZĂ, enchimoze, s. f. Răspândire de sânge în vasele de la suprafața pielii, fără să fi fost provocată de o lovitură exterioară. – Din fr. enchymose.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
ENCHIMÓZĂ s. f. răspândire de sânge în vasele din piele, fără să fi fost provocată de o lovitură exterioară. (< fr. enchymose)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
ENCHIMÓZĂ s.f. Răspândire de sânge în vasele din piele, fără să fi fost provocată de o lovitură exterioară. [< fr. enchymose, cf. gr. enchymosis].
Sursa: Dicționar de neologisme
*enchimóză f., pl. e (vgr. eghímosis, d. hymós, suc). Fiziol. Răspîndirea subită a sîngeluĭ spre pele [!], cum se întîmplă în urma uneĭ viĭ emoțiunĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești
enchimóză (afluență a sângelui) s. f., g.-d. art. enchimózei; pl. enchimózeSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită ENCHIMÓZĂ, enchimoze, s. f. Răspândire de sânge în vasele de la suprafața pielii, fără să fi fost provocată de o lovitură exterioară. – Din fr. enchymose.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)