Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele digestie:

DIGÉSTIE, digestii, s. f. Proces fiziologic complex prin care alimentele introduse în organism sunt transformate treptat în substanțe asimilabile; mistuire, digerare. – Din fr. digestion, lat. digestio.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a



DIGÉSTIE s. f. proces de transformare a alimentelor din aparatul digestiv în produși asimilabili. (< fr. digestion, lat. digestio)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

DIGÉSTIE s.f. (Fiziol.) Totalitatea proceselor de transformare a alimentelor în aparatul digestiv pentru a putea fi asimilate de organism. [Gen. -iei, var. digestiune s.f. / cf. fr. digestion, lat. digestio].
Sursa: Dicționar de neologisme

DIGÉSTIE (‹ fr., lat.) s. f. (FIZIOL.) Proces fiziologic complex în cursul căruia alimentele sunt transformate în substanțe asimilabile. La majoritatea animalelor pluricelulare, d. se realizează în segmentele tubului digestiv. La animalele superioare și la om, d. începe în cavitatea bucală, unde alimentele sunt supuse masticației și acțiunii fermenților salivari (amilaza și maltaza). Prin deglutiție, alimentele trec prin esofag în stomac, unde suferă acțiunea pepsinei și a acidului clorhidric din sucul gastric. Alimentele parțial digerate (chimul) trec apoi în prima porțiune a intestinului subțire (duodenul), unde acționează asupra lor fermenții pancreatici (amilaza, lipaza, tripsina), la care se adaugă sărurile biliare. D. ia sfârșit în intestinul subțire, unde se face și absorbția produșilor de digestie în sânge (prin vilozitățile intestinale). Resturile nedigerate ajung în intestinul gros, de unde sunt eliminate ulterior. Întregul proces de d. este supus unui control nervos și endocrin.
Sursa: Dicționar enciclopedic

digéstie (asimilare a alimentelor) (-ti-e) s. f., art. digéstia (-ti-a), g.-d. art. digéstiei; pl. digéstii, art. digéstiile (-ti-i-)
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

DIGÉSTIE, digestii, s. f. Proces fiziologic complex prin care alimentele introduse în organism sunt transformate treptat în substanțe asimilabile; mistuire, digerare. – Din fr. digestion, lat. digestio.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)