CONSUMÁT1, -Ă, consumați, -te, adj. (Despre materiale, produse etc.) Care a fost folosit pentru satisfacerea unor trebuințe proprii sau pentru a obține alte produse. ♦ (Despre alimente) Care a fost întrebuințat ca hrană. – V. consuma1.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
CONSUMÁT2, -Ă, consumați, -te, adj. (Despre oameni) Care este epuizat, sleit de puteri în urma unei vieți dezorganizate, desfrânate etc. ♦ (Despre fapte) Care s-au petrecut (de mult). – V. consuma2.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a *consumát, -ă adj. (lat. con-summatus, deplin, perfect, d. summa, sumă). Perfect: profesor cinsumat, om consumat în afacerĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești
consumat a. 1. desăvârșit: abilitate consumată; 2. foarte învățat, foarte experimentat: om consumat în afaceri.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
CONSUMÁT1, -Ă, consumați, -te, adj. (Despre materiale, produse etc.) Care a fost folosit pentru satisfacerea unor trebuințe proprii sau pentru a obține alte produse. ♦ (Despre alimente) Care a fost întrebuințat ca hrană. – V. consuma1.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) CONSUMÁT2, -Ă, consumați, -te, adj. (Despre oameni) Care este epuizat, sleit de puteri în urma unei vieți dezorganizate. ♦ (Despre fapte) Care s-au petrecut (de mult). – V. consuma2.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) Forme flexionare:
consumat - Verb, Participiu pasiv - pentru cuvantul consuma