Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele chiorî:

CHIORÎ, chiorăsc, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A-și pierde sau a face pe cineva să-și piardă un ochi; p. ext. a-i slăbi sau a face să-i slăbească cuiva vederea sau să nu mai vadă (temporar). ♦ (Reg.) A orbi. ♦ Tranz. Fig. A încerca să înșele sau a înșela pe cineva (în legătură cu ceva care poate fi văzut). 2. Refl. (Fam.) A se uita foarte atent, cu curiozitate, făcând ochii mari; a se holba. 3. Intranz. Fig. (Despre surse de lumină) A da o lumină foarte slabă. – Din chior.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aCHIORÎ, chiorăsc, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A-și pierde sau a face pe cineva să piardă un ochi; p. ext. a-i slăbi sau a face să-i slăbească cuiva vederea; a orbi. ♦ Tranz. Fig. A încerca să înșele pe cineva. 2. Refl. (Fam.) A se uita foarte atent, cu curiozitate; a se holba. 3. Intranz. Fig. (Despre surse de lumină) A da o lumină foarte slabă. 4. Intranz. (Înv.) A ochi, a ținti. – Din chior.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

chior'î (a ~) (pop.) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. chiorắsc, imperf. 3 sg. chiorá, perf. s. 3 sg. chior'î, 3 pl. chiorấră, m.m.c.p. 3 sg. chiorấse, 3 pl. chiorấseră; conj. prez. 3 să chioráscă; ger. chiorấnd; part. chiorất
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

chiorî v. 1 a (se) face chior; 2. a ochi: unde chiorește și unde lovește PANN.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

CHIORÎ́, chiorăsc, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A-și pierde sau a face pe cineva să-și piardă un ochi; p. ext. a-i slăbi sau a face să-i slăbească vederea cuiva sau să nu mai vadă (temporar). ♦ (Reg.) A orbi. ♦ Tranz. Fig. A încerca să înșele sau a înșela pe cineva (în legătură cu ceva care poate fi văzut). 2. Refl. (Fam.) A se uita foarte atent, cu curiozitate, făcând ochii mari; a se holba. 3. Intranz. Fig. (Despre surse de lumină) A da o lumină foarte slabă. – Din chior.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

chiori - Adjectiv, masculin, Genitiv-Dativ, plural, nearticulat - pentru cuvantul chior

chiori - Adjectiv, masculin, Nominativ-Acuzativ, plural, nearticulat - pentru cuvantul chior