Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele catarg:

CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. – Din ngr. katárti.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

catárg (catárge), s. n. – Stîlp vertical pe o navă, arbore. – Var. (înv.) catart.Mr. catartu. Ngr. ϰατάρτι, cu finala schimbată prin influența lui catargă; cf. sb. kàtarka, kàtarga, rus. katartĭ.
Sursa: Dicționarul etimologic român


catarg, catarge s. n. (er.)
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

CATÁRG, catarge, s. n. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir. – Ngr. katarti.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

catárg n., pl. e și urĭ (ngr. katárli; sîrb. katarka, vechĭ katarga, catarg, supt [!] infl. luĭ catargă). Stîlpu care ține antenele și pînzele corăbiiĭ. – Rar catart. În marina militară árbore.
Sursa: Dicționaru limbii românești

catárg s. n., pl. catárge
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

catarg n. Mold. V. catart: luntrea cu ale ei vintrele spânzurate de catarg EM. [Vechiu rom. catargă, galeră = gr. bizantin KÁTERGON].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. Din ngr. katárti.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)