Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele castron:

CASTRÓN, castroane, s. n. Vas adânc în care se aduc la masă unele mâncăruri. – Indirect din fr. casserole. Cf. săs. Kastrol, scr. kastrola, pol. kastrol.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a



castrón (castroáne), s. n.1. Vas adînc în care se aduc la masă unele mîncăruri. – 2. Supieră. Fr. casserole; însă nu este ușor de indicat intermediarul, cf. săs., pol. kastrol, rus. kastrjolja, sb. castrola (Cihac, II, 45; DAR). Direct din fr., după Iordan, Dift., 285; din bg. kastron, după Pascu, Arch. Rom., VI, 231, în vreme ce Capidan, Raporturile, 222, afirmă că bg. provine din rom.
Sursa: Dicționarul etimologic român

CASTRÓN, castroane, s. n. Vas adânc în care se aduc unele mâncăruri la masă. – Pol. kastrol (< fr.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*castrón n., pl. oane (pol. kastrol, rus. kastrĭúlĕa, germ. kasserolle, fr. casserole, pop. castrole, d. it. cazza, cazzuola, cățuĭe. It. cazzaruóla și casseróla d. fr. V. cățuĭe). Vas mare de porțelan orĭ de faĭanță în care se aduce fertura [!] (cĭorba, borșu) la masă. – În nord craston. V. cĭorbalîc și ceanac.
Sursa: Dicționaru limbii românești

castrón s. n., pl. castroáne
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

castron n. vas mare și adânc, în care se aduce supa pe masă. [Sas. KASTROL (= fr. casserole)].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

CASTRÓN, castroane, s. n. Vas adânc în care se aduc la masă unele mâncăruri. – Cf. săs. Kastrol, sb. kastrola, pol. kastrol.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)