Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele cariatidă:

CARIATÍDĂ, cariatide, s. f. Statuie reprezentând o femeie care susține, ca o coloană, cornișa unui acoperiș, o intrare etc. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. cariatide, lat. caryatides.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aCARIATÍDĂ s. f. statuie reprezentând o femeie care susține o cornișă etc., ca o coloană. (< fr. cariatide, lat. caryatides, gr. karyatides)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CARIATÍDĂ s.f. 1. Fecioară-preoteasă a zeiței Diana. 2. (Arhit.) Statuie reprezentând o femeie care susține o cornișă, o intrare etc., înlocuind o coloană. [Pron. -ri-a-. / < fr. cariatide, cf. it. cariatide, gr. karyatides – femei din Caria].
Sursa: Dicționar de neologisme

CARIATÍDĂ, cariatide, s. f. Fiecare dintre statuile (reprezentând o femeie) care susține, ca o coloană, cornișa unui acoperiș, o intrare etc. [Pr.: -ri-a-] – Fr. cariatide (lat. lit. caryatis).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*cariatídă f., pl. e (vgr. karyátis, -átidos, lat. carvatis, -átidis, locuitoare din Cáryae, un oraș din Arcadia). Státuă care reprezentă [!] o femeĭe îmbrăcată și care e întrebuințată ca coloană. V. atlante.
Sursa: Dicționaru limbii românești

cariatídă (-ri-a-) s. f., g.-d. art. cariatídei; pl. cariatíde
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

cariatidă f. figură de femeie care sprijină o cornișă: cariatide frânte și toarsele coloane (NAUM).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

CARIATÍDĂ, cariatide, s. f. Statuie reprezentând o femeie în picioare, care susține, ca o coloană, cornișa unui acoperiș, o intrare etc. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. cariatide, lat. caryatides.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)