Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele capitalist:

CAPITALÍST, -Ă, capitaliști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține capitalismului sau care are trăsăturile capitalismului, privitor la capitalism. 2. S. m. și f. Persoană care posedă capital1 – Din fr. capitaliste.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aCAPITALÍST, -Ă I. adj. propriu capitalismului. II. s.m.f. 1. posesor de capital, de mijloace de producție. 2. cel care e favorabil regimului capitalist. (< fr. capitaliste)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CAPITALÍST, -Ă adj. Referitor la capitalism. // s.m. și f. Posesor de capital care își însușește plusvaloarea fără să intervină direct în procesul de producție. [Cf. fr. capitaliste].
Sursa: Dicționar de neologisme

CAPITALÍST, -Ă, capitaliști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține capitalismului sau are trăsăturile capitalismului, privitor la capitalism. 2. S. m. și f. Persoană care posedă capital și care își însușește plusvaloarea rezultată din exploatarea muncitorilor salariați, fără a interveni direct în procesul de producție. – Fr. capitaliste.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*capitalíst, -ă s. și adj. (d. capital; fr. -iste). Care are capital: clasă capitalistă.
Sursa: Dicționaru limbii românești

capitalíst adj. m., s. m., pl. capitalíști; adj. f., s. f. capitalístă, pl. capitalíste
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

capitalist m. cel ce posedă capitaluri și le pune în circulațiune.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

CAPITALÍST, -Ă, capitaliști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține capitalismului sau care are trăsăturile capitalismului, privitor la capitalism. 2. S. m. și f. Persoană posesoare de capital1 pe care-l investește. – Din fr. capitaliste.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)