Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele capitalism:

CAPITALÍSM s. n. Sistem politico-economic care se întemeiază pe proprietatea privată asupra mijloacelor de producție și de schimb. – Din fr. capitalisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


CAPITALÍSM s. n. orânduire social-economică bazată pe proprietatea privată asupra mijloacelor de producție. ♦ ~ monopolist de stat = formă actuală de existență a capitalismului monopolist, caracterizată prin îngemănarea forței statului cu forța monopolurilor. (< fr. capitalisme)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CAPITALÍSM s.n. Orânduire social-economică bazată pe proprietatea privată a unui grup restrâns asupra mijloacelor de producție. ◊ Capitalism monopolist de stat = formă de existență a capitalismului monopolist, caracterizată prin îngemănarea forței statului cu forța monopolurilor. [Cf. fr. capitalisme].
Sursa: Dicționar de neologisme

CAPITALÍSM s. n. Mod de producție bazat pe proprietatea privată asupra mijloacelor de producție, în care toate produsele iau forma de marfă și în care însăși forța de muncă se vinde și se cumpără ca o marfă. – Fr. capitalisme.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

capitalísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CAPITALÍSM s. n. Sistem social-economic și politic-ideologic bazat pe proprietatea privată, piața liberă și libertatea de acțiune. – Din fr. capitalisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)