Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele branza, maturata:

BRẤNZĂ, (2) brânzeturi, s. f. 1. Produs alimentar obținut prin coagularea și prelucrarea laptelui. ◊ Expr. (Fam.) A nu fi nici o brânză (de cineva) = a nu fi bun de nimic. (Fam.) A nu face nici o brânză = a nu realiza nimic; a nu fi bun de nimic. (Pop.) (Ducă-se sau du-te etc.) opt cu-a brânzei sau opt (și) cu-a brânzei nouă, se zice când scapi (sau dorești să scapi) de o persoană supărătoare. 2. (La pl.) Diferite sortimente de brânză (1), de cașcaval etc. – Et. nec.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-abrânză, s. f. sg. (obs. peior.) secreție sedimentată a organelor genitale nespălate.
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

BRẤNZĂ, (2) brânzeturi, s. f. 1. Produs alimentar obținut prin coagularea laptelui cu ajutorul cheagului sau al unor coagulanți sintetici. Frate, frate, dar brânza-i pe bani (= în afaceri nu poate fi vorba de sentimentalism). ◊ Expr. Brânză bună în burduf de câine, se spune despre un om plin de calități, care însă nu le folosește în scopuri bune. A nu face nici o brânză = a nu face, a nu isprăvi nimic; a nu fi bun de nimic. (Ducă-se, du-te etc.) opt cu a brânzei sau opt (și) cu a brânzei nouă, se zice când scapi (sau dorești să scapi) de o persoană supărătoare. 2. (La pl.) Diferite feluri de brânză (1).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

brấnză s. f., g.-d. art. brấnzei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

brânză f. 1. product din părțile solide ale laptelui închiegat ce se poate ușor fărâma cu mâna; 2. fig. treabă, procopseală: nu-i nicio brânză de el. [Vechiu termen ciobănesc atestat într’un document raguzan din 1356: brençe, caseus valachicus: probabil după numele orășelului Brienz, unde se făcea acest fel de brânză (cf. nemț. BRINSENKÄSE)].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

BRẤNZĂ, s. f., (2) brânzeturi, s. n. 1. S. f. Produs alimentar obținut prin coagularea și prelucrarea laptelui. ◊ Expr. (Fam.) A nu fi nicio brânză (de cineva) = a nu fi bun de nimic. (Fam.) A nu face nicio brânză = a nu realiza nimic; a nu fi bun de nimic. (Pop.) (Ducă-se sau du-te etc.) opt cu-a brânzei sau opt (și) cu-a brânzei nouă, se zice când scapi (sau dorești să scapi) de o persoană supărătoare. 2. S. n. Sortiment de brânză (1), de cașcaval etc. – Et. nec.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

brânza - Substantiv feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, articulat - pentru cuvantul brânză

brânză - Substantiv feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul brânză

măturata - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, articulat - pentru cuvantul măturat

măturată - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul măturat

maturata - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, articulat - pentru cuvantul maturat

maturată - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul maturat

brânză - Substantiv feminin, Vocativ, singular - pentru cuvantul brânză