Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele bloch:

BLOCH [blɔc], Ernest (1880-1959), compozitor american de origine elvețiană. Opere, simfonii, concerte instrumentale, lucrări pentru formații de cameră, în care se inspiră din folclorul ebraic.
Sursa: Dicționar enciclopedic

BLOCH [blɔh], Ernst (1887-1977), filozof german. Între 1933 și 1948 a trăit în exil. Prof. univ. la Leipzig. A cercetat semnificația social-culturală a „utopiei”, sensul și rolul „speranței” în procesul progresului social, dintr-o perspectivă marxistă renovată, caracterizată ca „noua etică” („Spiritul utopiei”, „Principiul speranței”).
Sursa: Dicționar enciclopedic


BLOCH [blɔc], Felix (1905-1983), fizician american de origine elvețiană. Stabilit în S.U.A. (1934). Prof. la Universitatea Stanford (California). Cercetări în domeniul fizicii atomice; a determinat momentul magnetic al neutronului pe baza inducției nucleare. Premiul Nobel (1952), împreună cu E.M. Purcell.
Sursa: Dicționar enciclopedic

BLOCH [blɔc], Konrad Emil (1912-2000), biochimist american. A demonstrat că acidul acetic este un precursor al major al colesterolului, ceea ce i-a permis să transforme numeroși metaboliți ai grăsimilor și zaharurilor în colesterol. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1964), împreună cu F. Lynen.
Sursa: Dicționar enciclopedic

BLOCH [blɔc], Marc (1886-1944), istoric medievist francez. A subliniat necesitatea studiului factorilor naturali și social-economici pentru înțelegerea istoriei („Societatea feudală”). Fondatorul revistel „Annales”. Executat de hitleriști pentru participarea la rezistență.
Sursa: Dicționar enciclopedic