Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele bionic:

BIÓNIC, -Ă, bionici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Denumire dată preocupărilor privitoare la dispozitivele şi mecanismele din sistemele vii, în scopul găsirii unor modele pentru ştiinţele tehnice. ◊ (În sintagma) Bionică informațională= ramură a bionicii care studiază mecanismele de recepție, stocare, prelucrare și transmitere a informației la sistemele biologice în vederea transpunerii lor în tehnica informațională. 2. Adj. De bionică (1). [Pr.: bi-o-] – Din fr. bionique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aBIÓNIC, -Ă I. adj. referitor la bionică. II. s. f. știință care studiază procesele biologice și structura organismelor vii, cu scopul de a găsi în ele modele pentru tehnică; biotehnică. (< fr. bionique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

BIÓNIC, -Ă adj. Referitor la bionică. [< fr. bionique].
Sursa: Dicționar de neologisme

BIÓNIC, -Ă, bionici, -ce, adj. 2. De bionică (1). [Pr.: bi-o-] – Din fr. bionique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

BIÓNIC, -Ă, bionici, -ce, adj., s. f. 1. S. f. Disciplină care se ocupă cu studiul proceselor biologice și al structurii organismelor vii. ◊ (În sintagma) Bionică informațională = ramură a bionicii care studiază mecanismele de recepție, stocare, prelucrare și transmitere a informației la sistemele biologice în vederea transpunerii lor în tehnica informațională. 2. Adj. De bionică (1). [Pr.: bi-o-] – Din fr. bionique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)