Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele ansa:

ANSA (Agenția Nazionale Stampa Associata), agenție de presă italiană. Înființată în 1945, cu sediul central la Roma.
Sursa: Dicționar enciclopedicÁNSĂ, anse, s. f. 1. Toartă curbată în formă de arc la un vas, la un coș etc. 2. Formație anatomică în formă de toartă sau de laț. 3. Fir de platină terminat cu un laț, care servește la însămânțări de germeni în diferite medii de cultură. – Din fr. anse.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ÁNSĂ s. f. 1. toartă de care se prinde un vas, un coș etc. 2. fir de platină sau de nichelină în formă de laț, care servește la recoltarea sau la însămânțarea microorganismelor. 3. formație anatomică în formă de toartă. 4. depresiune profundă a liniei malurilor mării, formând un golf larg. 5. retragere a malului unui râu datorită eroziunii. (< fr. anse, lat. ansa)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

ÁNSĂ s.f. 1. Toartă de care se prinde un vas, un coș etc. 2. Fir de platină sau de nichelină în formă de laț, care servește la recoltarea sau la însămânțarea microorganismelor. 3. Formație anatomică în formă de toartă. 4. Intrând al mării, îngust și adăpostit. / < fr. anse, cf. lat. ansa].
Sursa: Dicționar de neologisme

ánsă s. f., g.-d. art. ánsei; pl. ánse
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

ÁNSĂ, anse, s. f. 1. Toartă curbată în formă de arc la un vas, la un coș etc. 2. For­mațiune anatomică în formă de buclă sau inel. 3. Fir de platină terminat cu un laț, care servește la însămânțări de germeni în diferite medii de cultură. 4. (Tehn.) Conductor de cupru folosit ca vârf pentru lipit la pistolul1 (3) electric. – Din fr. anse.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)