AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Din fr. amylase.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a AMILÁZĂ s. f. enzimă care provoacă hidroliza amidonului și a glucidelor; diastază. (< fr. amylase)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
AMILÁZĂ s.f. Enzimă care transformă amidonul în maltoză și glucoză; diastază. [< fr. amylase].
Sursa: Dicționar de neologisme
AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Fr. amylase.Sursa: Dicționarul limbii române moderne amiláză (substanță produsă de pancreas) s. f., g.-d. art. amilázei; pl. amilázeSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Din fr. amylase.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)