Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele amibă:

AMÍBĂ, amibe, s. f. Animal protozoar (microscopic), cu corpul lipsit de membrană, format dintr-o masă de protoplasmă, cu unul sau mai multe nuclee și care se mișcă cu ajutorul pseudopodelor (Amoeba). – Din fr. amibe.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aAMÍBĂ s.f. Animal protozoar, unicelular, cu corpul format dintr-o masă protoplasmatică și dintr-unul sau mai multe nuclee. [Var. amoebă s.f. / < fr. amibe, cf. germ. Amöbe < gr. amoibe – schimbare].
Sursa: Dicționar de neologisme

AMÍBĂ s. f. protozoar unicelular fără membrană, dintr-o masă protoplasmatică, cu pseudopode. (< fr. amibe)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

AMÍBĂ, amibe, s. f. Animal protozoar (microscopic), cu corpul format dintr-o masă de protoplasmă și din unul sau mai multe nuclee. – Fr. amibe (< gr.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*amíbă și amébă f., pl. e (fr. amibe d. vgr. amoibé, schimbare, întoarcere). Zool. Un protozoar [!] microscopic care se mișcă pin [!] ajutoru pseŭdopodelor și care trăĭește în apele dulcĭ și sărate. Ĭa [!] se compune dintr' o singură célulă (protoplazmă și núcleŭ) și n' are o formă anumită, ci se schimbă după nevoĭe. V. infuzoriĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești

amíbă s. f., g.-d. art. amíbei; pl. amíbe
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

AMÍBĂ, amibe, s. f. Animal protozoar (microscopic), cu corpul lipsit de mem­brană, format dintr-o masă de protoplasmă, cu unul sau mai multe nuclee și care se mișcă cu ajutorul pseudopodelor (Amoeba). – Din fr. amibe.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)