Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele almanah:

ALMANÁH, almanahuri, s. n. 1. Calendar care cuprinde date de popularizare din diferite domenii. ♦ Publicație anuală, în formă de volum, care cuprinde un calendar și un bogat material beletristic sau de altă natură, precum și diverse note informative cu caracter enciclopedic. 2. Publicație periodică de literatură, pentru un anumit domeniu de activitate. – Din fr. almanach, lat. almanachus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ALMANÁH s. n. 1. publicație anuală care, pe lângă indicații astronomice și meteorologice, cuprinde date diverse, texte literare și artistice etc. 2. publicație periodică cu articole dintr-un anumit domeniu de activitate. (< fr. almanach, lat. almanachus)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


ALMANÁH s.n. 1. Publicație periodică, de obicei anuală, care, pe lângă indicații astronomice și meteorologice, cuprinde date diverse, texte literare și artistice etc. 2. Publicație periodică care cuprinde cu precădere articole dintr-un anumit domeniu de activitate. [Pl. -huri. / < fr. almanach, cf. lat.med. almanachus < ar. al-manakh – prezicere].
Sursa: Dicționar de neologisme

ALMANÁH, almanahuri, s. n. 1. Calendar care cuprinde și material beletristic sau date de popularizare din diferite domenii ale științei. 2. Publicație periodică cuprinzând articole dintr-un anumit domeniu de activitate. – Fr. almanach (lat. lit. almanachus).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*almanáh n., pl. urĭ (ar. al-manah, calendar, d. vgr. men, lună; mgr. almenahón, mlat. almanáchus, aplicat de Eŭsebiŭ [† 340 d. Hr.] calendarelor egipteneștĭ; it. almanacco, fr. almanach, sp. almanac și almanaque. V. mensual, mineĭ). Calendar cu indicațiunĭ astronomice, meteorologice ș. a. Almanahu de la Gotha, un anuar care arată geneologia [!] tuturor suveranilor.
Sursa: Dicționaru limbii românești

almanáh s. n., pl. almanáhuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

almanah n. calendar cu observațiuni astronomice, cu pronostice asupra timpului, etc.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ALMANÁH, almanahuri, s.n. 1. Calendar care cuprinde date de popularizare din diferite domenii. ♦ Publicație anuală, în formă de volum, care cuprinde un calendar și un bogat material beletristic sau de altă natură, precum și diverse note informative cu caracter enciclopedic. 2. Publicație periodică de literatură, pentru un anumit domeniu de activitate. – Din fr. almanach, lat. almanachus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)