Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele agrochimie:

AGROCHIMÍE s. f. Știința care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

AGROCHIMÍE s. f. știință care studiază interacțiunile dintre substanțele chimice, microorganisme și plantele superioare. (< fr. agrochimie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


AGROCHIMÍE s.f. Știință care studiază posibilitățile și măsurile care duc la sporirea recoltelor prin acțiunea asupra proceselor biochimice din sol. [Cf. fr. agrochimie].
Sursa: Dicționar de neologisme

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol în scopul sporirii cantitative și calitative a recoltelor. – Din agro- + chimie.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

agrochimíe (a-gro-) s. f., art. agrochimía, g.-d. agrochimíi, art. agrochimíei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol, în scopul sporirii recoltelor din punct de vedere cantitativ și calitativ.
Sursa: Dicționarul limbii române literare contemporane