AGRESIVITÁTE, agresivități, s. f. Însușirea de a fi agresiv, constituind uneori un simptom patologic. ♦ Însușire a unor agenți patogeni de a ataca mai multe plante. – Din fr. agressivité.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
AGRESIVITÁTE s.f. Însușirea de a fi agresiv. ♦ Însușire a unor agenți patogeni de a ataca mai multe specii de plante. ♦ Proprietate a apelor naturale de a ataca, prin acțiune chimică, construcțiile. [Cf. fr. agressivité].
Sursa: Dicționar de neologisme
AGRESIVITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi agresiv. 2. (psih.) comportament ostil, destructiv al unui individ. ◊ însușire a unor agenți patogeni de a ataca plantele. ◊ ostilitate a animalelor. 3. proprietate a apelor naturale de a ataca, prin acțiune chimică, construcțiile, de a produce degradarea solului. (< fr. agressivité)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
AGRESIVITÁTE s. f. Însușirea de a fi agresiv. – După fr. agressivité.Sursa: Dicționarul limbii române moderne agresivitáte (a-gre-) s. f., g.-d. art. agresivitắții; pl. agresivitắțiSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită AGRESIVITÁTE, agresivități, s. f. Însușirea de a fi agresiv, constituind uneori un simptom patologic. ♦ Însușire a unor agenți patogeni de a ataca organismul animal sau vegetal. – Din fr. agressivité.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) AGRESIVITÁTE s, f. Însușirea de a fi agresiv.
Sursa: Dicționarul limbii române literare contemporane