Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele adjectival:

ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol hotărât, cu forme speciale, care însoțește un adjectiv determinant al unui substantiv articulat sau al unui nume propriu. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală. – Din fr. adjectival.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


ADJECTIVÁL, -Ă adj. Exprimat printr-un adjectiv. ◊ Articol adjectival = articol pus pe lângă un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume propriu. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. [< fr. adjectival].
Sursa: Dicționar de neologisme

ADJECTIVÁL, -Ă adj. exprimat printr-un adjectiv. ♦ articol ~ = articol care se așază între un substantiv articulat precedat de prepoziție. ◊ (despre construcții gramaticale) cu valoare de adjectiv. (< fr. adjectival)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol care însoțește un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoană. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală.Fr. adjectival.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*adjectivál, -ă adj. (d. adjectiv). De adjectiv: formă, locuțiune adjectivală. Adv. Ca adjectiv.
Sursa: Dicționaru limbii românești

adjectivál adj. m., pl. adjectiváli; f. adjectiválă, pl. adjectivále
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

adjectival a. ce privește adjectivul.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol hotărât, cu forme speciale, care însoțește un adjectiv determinant al unui substantiv articulat sau al unui nume propriu. ♦ Care are funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală. – Din fr. adjectival.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol care însoțește un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoană. Cuvintele « cel » și « cea » din exemplele « Ștefan Cel Mare » și « cartea cea frumoasă » sînt articole adjectivale. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Expresie adjectivală. ◊ (Adverbial) Substantivul poate fi întrebuințat uneori adjectival.
Sursa: Dicționarul limbii române literare contemporane