Am găsit 4 definiții pentru cuvantul/cuvintele Moga:

MOGA, Aurel (1903-1977, n. sat Veștem, jud. Sibiu), medic român. Acad. (1955), prof. univ. la Cluj-Napoca și București. Rector al Institutului de Medicină și Farmacie din Cluj (1950-1966). Ministru al Sănătății (1967-1969). Cercetări în domeniul bolilor cardiovasculare și al reumatismului („Profilaxia și tratamentul medical complex al reumatismului”). Lucrări privitoare la boala coronariană, arterioscleroză, boala hipertonică („Cardiopatiile majore cronice”, „Arterioscleroza”, „Hipertensiunea arterială esențială și arterioscleroza”). Cercetări epidemiologice privind bolile netransmisibile („Orientări și probleme în studiul și combaterea bolilor cronice netransmisibile”).
Sursa: Dicționar enciclopedic

MOGA, Ioan (1902-1950, n. Săliște, jud. Sibiu), istoric român. Prof. univ. la Cluj. Specialist în istoria medie și modernă a Transilvaniei („Rivalitatea polono-austriacă și orientarea politică a Țărilor Române la sfârșitul secolului XVII”, „Les roumains de Transylvanie au Moyen Âge”).
Sursa: Dicționar enciclopedic


MOGA, Savu (1816-1899, n. în nordul Transilvaniei), iconar român. A început să lucreze în a doua jumătate a sec. 19, în Țara Oltului. Pictura icoanelor sale se caracterizează prin fast și somptuozitate amintind de pictura bizantină; desenul este precis, iar coloritul subtil. Cele mai multe compoziții sunt ample, cu multe personaje, pe suprafețe mari, în tonuri de gri.
Sursa: Dicționar enciclopedic

MOGA, Vasile (1774-1845, n. Sebeș), prelat român. Episcop ortodox al Ardealului (1810-1845). Militant pentru recunoașterea românilor ca a patra națiune în Transilvania și pentru dobândirea de drepturi politico-sociale. A editat cărți religioase și a acordat burse tinerilor teologi pentru a-și continua studiile la Viena. Unul dintre îndrumătorii școlilor populare și ai cursurilor teologice și pedagogice.
Sursa: Dicționar enciclopedic