Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele Alberti:

ALBERT I, rege al Belgiei (1909-1934). A sprijinit înfăptuirea unor reforme social-economice și militare. Comandant suprem al armatei în primul război mondial.
Sursa: Dicționar enciclopedicALBERT I, Honoré Charles Grimaldi, prinț de Monaco (1848-1922), oceanograf francez. Fondator al Institutului Oceanografic din Paris (1906), al Muzeului Oceanografic și al Muzeului de Preistorie din Monaco. Promotor al studiilor faunei marine abisale.
Sursa: Dicționar enciclopedic

ALBERTI, Leon Battisti (1404-1472), arhitect, pictor, sculptor și scriitor renascentist italian. A publicat primul tratat modern de pictură, în care preconizează tipul de perspectivă al Renașterii (perspectivă albertiană) și un tratat de arhitectură. Opere: Palatul Rucellai și fațada Bisericii Santa Maria Novella din Florența, Biserica San Francisco din Rimini. A scris o comedie în latină, iar în italiană eseuri filozofice-morale (tratatul „Despre familie”). Pentru vastele preocupări umaniste, considerat prototip al omului Renașterii.
Sursa: Dicționar enciclopedic

ALBERTI, Rafael (1902-1999), poet și dramaturg spaniol. Versuri inspirate de folclorul andaluz și marcate de suprarealism („Marinar de uscat”, „Despre îngeri”); poeme cu o tematică legată de războiul civil („Capitala gloriei”) și de problemele sociale („Poetul în stradă”). Piese de teatru cu caracter realist și politic. traduceri din Eminescu și Arghezi.
Sursa: Dicționar enciclopedic

Albert I m. regele Belgiei, născut la Bruxela în 1895, urmă pe tron unchiului său Leopold în 1909. Și-a atras, în timpul răsboiului mondial, admirația lumii întregi prin eroismul și devotamentul pentru țara sa.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a