Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele valută:

VALÚTĂ, valute, s. f. Unitate monetară a unui stat, cu precizarea metalului în care este definită. ♦ Totalitatea mijloacelor de plată exprimate în moneda altui stat, care pot fi folosite în decontările internaționale. ◊ Valută forte = valută care are acoperire în aur și care este acceptată ca mijloc de plată de mai multe țări. – Din it. valuta.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


VALÚTĂ s.f. 1. Unitate monetară care stă la baza sistemului monetar al unei țări. 2. Totalitatea monedelor care servesc drept mijloc de plată în decontările internaționale. ◊ Valută forte = valută cu acoperire în aur care este acceptată de mai multe state. [< it. valuta].
Sursa: Dicționar de neologisme

VALÚTĂ s. f. 1. unitate monetară care stă la baza sistemului monetar al unui stat. 2. totalitatea mijloacelor de plată (monede, bancnote, cambii, cecuri etc.) folosite în schimbul internațional. ♦ ~ forte = valută cu acoperire în aur care este acceptată de mai multe state. (< it. valuta)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

valútă s. f., g.-d. art. valútei; pl. valúte
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

*valútă f., pl. e (it. valuta, part. d. valére, a valora; fr. value). Com. Raportu valoriĭ nominale față de valoarea de curs a uneĭ hîrtiĭ monetare prezentate la schimb.
Sursa: Dicționaru limbii românești

valută f. raportul valorii nominale a hârtiei-monede cu valoarea schimbătoare a cursului ei (= it. valuta).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

VALÚTĂ, valute, s. f. Monedă, alta decât moneda națională, ◊ Valută forte = valută care are acoperire în aur și care este acceptată ca mijloc de plată de mai multe țări. – Din it. valuta.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)