Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele universitar:

UNIVERSITÁR, -Ă, universitari, -e, adj. Care aparține universității, privitor la universitate. ◊ Oraș (sau centru) universitar = oraș în care se află o universitate. ♦ (Substantivat) Persoană care face parte din corpul didactic al unei universități. – Din fr. universitaire.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


UNIVERSITÁR, -Ă adj. Care aparține universității, referitor la universitate; de (la) universitate. ♦ Oraș universitar = oraș în care se află o universitate. // s.m. și f. Profesor la universitate. [Cf. fr. universitaire].
Sursa: Dicționar de neologisme

UNIVERSITÁR, -Ă I. adj. care aparține universității, referitor la universitate. ♦ oraș (sau centru) ~ = oraș care are universitate. II. s. m. f. profesor la universitate. (< fr. universitaire)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

!universitár adj. m., s. m., pl. universitári; adj. f., s. f. univer­sitáră, pl. universitáre
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

*universitár, -ă (d. universitate; fr. -itaire). Al universitățiĭ, de universitate: student universitar. S. m. Profesor (saŭ și student) universitar: un universitar.
Sursa: Dicționaru limbii românești

universitar a. și m. care ține de, care face parte din Universitate.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

UNIVERSITÁR, -Ă, universitari, -e, adj. Care aparține universității, privitor la universitate, ◊ Oraș (sau centru) universitar = oraș în care se află o universitate. ♦ (Substantivat) Persoană care face parte din corpul didactic al unei universități. -- Din fr. universitaire.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)