TERÍNĂ, terine, s. f. (Livr.) Vas de pământ smălțuit folosit în bucătărie pentru fierberea, coptul sau păstrarea alimentelor. – Din fr. terrine.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a TERÍNĂ, terine, s.f. În gastronomie, pateu copt într-un vas special cu capac (chiar terină, sau vas de fontă), servit rece, feliat; fr. terrine. V. pateu.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ
TERÍNĂ s.f. (Franțuzism) Supieră de pământ ars. ♦ Vas de pământ pentru încolțirea semințelor în floricultură. ♦ Vas de pământ în care se fierbe sau se păstrează carnea. [Cf. fr. terrine, it. terrina].
Sursa: Dicționar de neologisme
TERÍNĂ s. f. supieră de pământ ars. ◊ vas de pământ pentru încolțirea semințelor în floricultură. ◊ vas de pământ sau smălțuit în care se fierb, se coc sau se păstrează alimente. (< fr. terrine)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
TERÍNĂ, terine, s. f. (Livr.) Vas de pământ smălțuit folosit în bucătărie pentru fierberea, coptul sau păstrarea alimentelor. – Din fr. terrine.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) țerínă, V. țărînă.
Sursa: Dicționaru limbii românești