Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele sorcovă:

SÓRCOVĂ, sorcove, s. f. 1. Bețișor sau rămurică împodobită cu flori artificiale de diferite culori, cu care copiii lovesc ușor pe spate pe părinții, cunoscuții etc. lor în dimineața zilei de Anul Nou, urându-le, în versuri speciale, sănătate și noroc. ◊ Expr. A fi ca o sorcovă = a fi îmbrăcat caraghios, împopoțonat. 2. Colind recitat de cei care urează cu sorcova (1). – Probabil din sorcovi (derivat regresiv).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


sorcovă, sorcove s. f. 1. persoană îmbrăcată cu haine în culori țipătoare. 2. (friz.) măturică de scuturat hainele clientului.
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

sórcovă s. f., g.-d. art. sórcovei; pl. sórcove
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

sórcovă f. pl. e (bg. survaki, Anu Noŭ, surovica, ramură verde, d. surov, surva, verde). Sud. Ramură saŭ bucată de lemn ramificat ornat cu hîrtiĭ colorate cu care băiețiĭ, la Anu Noŭ, te ating recitind niște versurĭ și urîndu-țĭ sănătate: Sorcova vesela, să trăițĭ, să'nflorițĭ ș. a. Fig. Iron. Femeĭe împopoțonată, brezaĭe: Cine-ĭ sorcova asta ? – În Trans. pizără. V. buhaĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești

sorcovă f. rămurică îmbrăcată cu flori de hârtie diferit colorate cu care umblă în ziua de Anul-nou copiii dela 6-10 ani, rostind o scurtă felicitare. [Tras din slav. SOROKŬ, patruzeci: recitativul sorcovei se compune din 40 de grupuri silabice corespunzând celor 40 atingeri cu sorcova].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

SORCÓVĂ, sorcove, s. f. 1. Bețișor sau rămurică împodobită cu flori artificiale de diferite culori, cu care copiii lovesc ușor pe spate pe părinții, cunoscuții etc. lor în dimineața zilei de Anul Nou, urându-le, în versuri speciale, sănătate și noroc. ◊ Expr. A fi ca o sorcovă = a fi îmbrăcat caraghios, împopoțonat. 2. Colind recitat de cei care urează cu sorcova (1). – Probabil din sorcovi (derivat regresiv).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)