Am găsit 13 definiții pentru cuvantul/cuvintele somon:

SOMÓN, somoni, s. m. Pește teleostean răpitor marin din familia salmonidelor, lung de 1-1,5 m și cu greutatea de 25-30 kg, care intră vara în fluvii pentru a-și depune icrele (Salmo salar). – Din fr. saumon.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


somón, somoáne, s.n. 1. (înv.) pâine de calitate inferioară. 2. (reg.) turtă mică; colac.
Sursa: Dicționar de arhaisme și regionalisme

SOMÓN s.m. Pește răpitor de mare, care intră vara în râuri pentru a-și depune icrele și care are o carne de culoare roz, foarte grasă. [< fr. saumon].
Sursa: Dicționar de neologisme

SOMÓN s. m. pește teleostean răpitor marin, care intră vara în râuri pentru a-și depune icrele, cu o carne roz, grasă. (< fr. soumon)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

somón (-ni), s. m. – Pește marin (Salmo salar). – Var. salmon. Fr. saumon, var. din it. salmone.
Sursa: Dicționarul etimologic român

somón (-oáne), s. n. – Pîine, bucată de pîine. – Mr. sumună. Tc. somon (Șeineanu, II, 326; Lokotsch 1926), cf. alb., bg., sb. somun.
Sursa: Dicționarul etimologic român

SOMÓN (‹ fr.) s. m. Pește teleostean, răpitor, din familia salmonide, răspândit în mări și lacuri din zonele reci și temperate ale emisferei nordice; migrează vara în fluvii pentru reproducere. Există mai multe specii printre care s. din Oc. Atlantic (inclusiv M. Nordului, M. Baltică) și Oc. Arctic, care are lungime de 1 m lungime și greutate de c. 15 km (Salmo salar), s. din Oc. Pacific, care pătrunde în fluviile din America de N și s. din Extremul Orient asiatic (care își depune icrele în fluviile din E continentului dar și din arh. japonez) (Oncorhynchus keta).
Sursa: Dicționar enciclopedic

somón s. m., pl. somóni
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

1) *somón m. V. salmon.
Sursa: Dicționaru limbii românești

2) somón n., pl. oane (turc. somun, pîne neagră rătundă, sîrb. bg. somun). Pîne mare (numaĭ în loc, rară și ĭa: nu-ĭ nebun cine mănîncă șapte somoane, cĭ cine i le dă).
Sursa: Dicționaru limbii românești

somon m. pește lung de aproape un metru, a cărui carne roșiatică e excelentă la gușt, dar se mistuiește cu anevoie (Salmo communis): somon afumat (= fr. saumon).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

somon n. pâine întreagă: nu-i nebun cine mănâncă șapte somoane, ci cel ce i le dă. [Turc. SOMUN, pâine ordinară].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

SOMÓN, somoni, s. m. Pește teleostean răpitor marin din familia salmonidelor, lung de 1-1,5 m și cu greutatea de 25-30 kg, cu carnea de culoare roz, foarte gustoasă, care migrează vara în fluvii pentru a-și depune icrele (Salmo salar). – Din fr. saumon.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)