Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele sensibilizare:

SENSIBILIZÁRE, sensibilizări, s. f. Acțiunea de a (se) sensibiliza și rezultatul ei. ♦ Scădere a pragului de reactivitate a unei structuri vii (celulă, țesut, organ, organism) față de un anumit agent. ♦ Stare de receptivitate crescută, patologică a organismului față de un agent (fizic, chimic sau biologic). ♦ Mărire a sensibilității unui instrument de măsură, a unui aparat, a emulsiilor fotografice etc. – V. sensibiliza.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


SENSIBILIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) sensibiliza și rezultatul ei. ♦ Stare de receptivitate crescută, patologică a organismului față de un agent. ♦ Mărire a sensibilității unui instrument sau aparat de măsură a emulsiilor fotografice etc. [< sensibiliza].
Sursa: Dicționar de neologisme

SENSIBILIZÁRE s. f. acțiunea de a (se) sensibiliza. ◊ scădere a pragului de reactivitate a unei structuri vii față de un anumit agent; stare de receptivitate crescută, patologică a organismului față de un agent. ◊ mărire a sensibilității unui instrument sau aparat de măsură a emulsiilor fotografice etc. (< sensibiliza)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

sensibilizáre s. f., g.-d. art. sensibilizắrii; pl. sensibilizắri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

SENSIBILIZÁRE, sensibilizări, s. f. Acțiunea de a (se) sensibiliza și rezultatul ei. ♦ Scădere a pragului de reactivitate a unei structuri vii (celulă, țesut, organ, organism) față de un anumit agent. ♦ Stare de receptivitate crescută, patologică a organismului față de un agent (fizic, chimic sau biologic), manifestată prin reacții locale sau generale. ♦ Mărire a sensibilității unui instrument de măsură, a unui aparat, a emulsiilor fotografice etc. – V. sensibiliza.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

sensibilizare - Verb, Infinitiv lung - pentru cuvantul sensibiliza