Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele sărăcustă:

saracústă V. sărăcustă.
Sursa: Dicționaru limbii românești


sărăcústă s.f. (înv. și reg.) 1. rugăciune, sărindar; slujbă de pomenire a morților făcută în sâmbetele postului Paștilor. 2. interval de 40 de zile. 3. (la pl., în forma: sorocouste) alimente care se duc la biserică, pentru a fi sfințite și date de pomană, la sfântul Toader. 4. (la pl.) popasurile în care se citesc evangheliile, pe drumul de la casa mortului până la groapă. 5. praznic, ospăț la înmormântare.
Sursa: Dicționar de arhaisme și regionalisme

sărăcústă (sărăcúste), s. f.1. (Înv.) Interval de 40 de zile. – 2. Slujba morților, care se oficiază la 40 de zile de la moarte. Ngr. σαραϰοστή, din gr. τεσσαραϰοστή „păresimi” (Cihac, II, 684; Murnu 49).
Sursa: Dicționarul etimologic român

SĂRĂCÚSTĂ, sărăcuste, s. f. (Reg.) Sărindar. – Slav (v. sl. sarakusti < gr.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

sărăcústă f., pl. e (vsl. sarakusti, sorukustiĭa, d. mgr. sarakosti [vgr. tessarakosté], a patru-zecea, saránta, patru-zeci; rus. sorokústie, -kust, rut. sorokustv, sărăcustă. V. sărindar). Vechĭ. Timp de 40 de zile. Slujba pomeniriĭ morților timp de 40 de zile. Trans. Buc. Pomenirea morților în Sîmbetele postuluĭ mare (păresimĭ). Trans. (Făgăraș). Ospăț funerar. Mold. (Nț.). Baniĭ dațĭ preutuluĭ p. un sărindar (La Cr. saracustă). V. parastas.
Sursa: Dicționaru limbii românești

sărăcustă f. Tr. sărindar. [Slav. SARAKUSTI (din gr. bizantin SARAKOSTÉ, a patruzecea (zi după răposare)].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a