Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele rizosferă:

RIZOSFÉRĂ s. f. Strat de pământ, de obicei până la l sau 2 m adâncime, în care se găsesc rădăcinile plantelor. – Din fr. rhizosphère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


RIZOSFÉRĂ s.f. Strat de pământ în care se găsesc rădăcinile plantelor. [< fr. rhizosphère, cf. gr. rhiza – rădăcină, sphaira – sferă].
Sursa: Dicționar de neologisme

RIZOSFÉRĂ s. f. strat al solului în care se dezvoltă rădăcinile plantelor. (< fr. rhizosphère)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

RIZOSFÉRĂ (‹ fr. {i}; {s} rizo- + gr. sphaira „sferă”) s. f. Strat de pământ din jurul rădăcinilor plantelor în care numărul de microorganisme este foarte ridicat, datorită relațiilor reciproc avantajoase: bacteriile furnizează plantei azotați și substanțe care favorizează creșterea și primesc substanțe organice. Are dimensiuni diferite, în funcție de gradul de dezvoltare a sistemului radicular al plantei; densitatea microorganismelor scade dinspre suprafața rădăcinii (fiind maximă în solul aderent la perii absorbanți) spre exterior.
Sursa: Dicționar enciclopedic

!rizosféră (-zos-fe-/-zo-sfe-) s. f., g.-d. art. rizosférei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

RIZOSFÉRĂ s. f. Strat de pământ, de obicei până la 1 sau 2 m adâncime, în care se găsesc rădăcinile plantelor și numărul de microorganisme care au legături funcționale cu planta este foarte ridicat. – Din fr. rhizosphère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)