Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele quebracho:

QUEBRÁCHO s. m. 1. Arbore tropical răspândit în America de Sud, cu lemnul foarte dur și bogat în substanțe tanante (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado); lemnul acestui arbore. 2. Material tanant extras din scoarța și lemnul de quebracho (1), folosit în industria pielăriei. [Pr.: che-brá-cio] – Din sp. quebracho.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


QUEBRÁCHO s.m. Arbore din America de Sud cu lemnul foarte dur, durabil, bogat în tanin; lemnul acestui arbore. ♦ Material tanant extras din scoarța și lemnul acestui arbore, utilizat în industria pielăriei. [Pron. che-bra-cio. / < fr., sp. quebracho].
Sursa: Dicționar de neologisme

QUEBRACHO [CHE-BRÁ-CIO] s. m. arbore tropical din America de Sud, cu lemnul foarte dur, bogat în tanin; lemnul însuși. ◊ material tanant extras din scoarța și lemnul acestui arbore, utilizat în industria pielăriei. (< sp. quebracho)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

QUEBRACHO [chebrácio] (cuv. sp.) s. m. Arbore tropical răspândit în America de Sud, cu lemnul foarte dur și bogat în tananți (17-25%), asigurând o treime din producția de tanin a lumii. Se mai folosește în construcție și pentru traverse de cale ferată (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado).
Sursa: Dicționar enciclopedic

quebrácho (hisp.) [pron. chebrácio] (que-bra-cho) s. m., art. quebráchoul; pl. quebrácho
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

QUEBRÁCHO, quebracho, s. m. 1. Arbore tropical răspândit în America deSud, cu lemnul foarte dur și bogat în substanțe tanante (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado); lemnul acestui arbore. 2. Material tanant extras din scoarța și lemnul de quebracho (1), folosit în industria pielăriei. [Pr.: che-bracio] – Din sp. quebracho.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)