Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele progresiv:

PROGRESÍV, -Ă, progresivi, -e, adj. 1. Care înaintează, progresează, se dezvoltă continuu. ◊ Impozit progresiv = impozit care crește procentual, pe măsura măririi sumei impozabile. (Fon.) Asimilare (sau asimilație) progresivă = asimilație în care sunetul modificat se află situat după cel care exercită influența modificatoare. 2. (Înv.) Progresist. – Din fr. progressif.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

PROGRESÍV, -Ă adj. Care progresează, care crește sau se dezvoltă treptat. ♦ Impozit progresiv = impozit care se stabilește în cote crescânde pe măsura creșterii venitului, a averii etc. [Cf. fr. progressif].
Sursa: Dicționar de neologisme


PROGRESÍV, -Ă adj. care progresează, care crește sau se dezvoltă treptat, care exprimă o dezvoltare graduală și continuă; progredient. ♦ impozit ~ = impozit care se stabilește în cote crescânde pe măsura creșterii venitului, a averii etc. (< fr. progressif)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*progresív, -ă adj. (d. progres; fr. progressif). Care se face înaintînd: mișcare progresivă. Fig. Care face progrese, care se dezvoltă: mersu progresiv al uneĭ boale. Impozit progresiv, care lovește averile în progresiune aritmetică. Adv. În mod progresiv.
Sursa: Dicționaru limbii românești

PROGRESÍV, -Ă (‹ fr.) adj. Care crește, înaintează, progresează sau se dezvoltă treptat. ◊ Impozit p. = impozit care se stabilește în cote crescânde pe măsura creșterii venitului, averii etc.; poate crește pe bază de cote majorate aplicate asupra întregului obiect impozabil sau aplicate (pe bază de baremuri) pe tranșe ale acestuia. (MUZ.) Rock p. = curent al muzicii rock descris prin apelul la elemente din muzica clasic și jaz, prin tratarea complexă a materiei sonore caracteristice rock-ului. Exponenți principali: Pink Floyd, Genesis, Emerson, Lake and Palmer, Kraftwerk, Vangelis etc.
Sursa: Dicționar enciclopedic

progresív (pro-gre-) adj. m., pl. progresívi; f. progresívă, pl. progresíve
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

progresiv a. 1. care se face înaintând: mișcare progresivă; 2. fig. care face progrese: mers progresiv al ideilor.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PROGRESÍV, -Ă, progresivi, -e, adj. 1. Care înaintează, progresează, se dezvoltă continuu.Impozit progresiv = impozit care crește procentual, pe măsura măririi sumei impozabile. (Fon.) Asimilare (sau asimilație) progresivă = asimilație în care sunetul modificat se află situat după cel care exercită influența modificatoare. 2. (înv.) Progresist. – Din fr. progressif.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)