Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele preventiv:

PREVENTÍV, -Ă, preventivi, -e, adj. Care are ca scop preîntâmpinarea unui rău, împiedicarea apariției sau a răspândirii unei boli, a săvârșirii unei infracțiuni etc. ◊ (Jur.) Arest preventiv sau închisoare (ori detențiune) preventivă = deținere provizorie a unui inculpat în timpul soluționării unui proces penal; prevenție (1); p. ext. loc în care sunt deținuți acești inculpați. (În sintagma) Medicină preventivă = ramură a medicinii care se ocupă cu prevenirea bolilor; profilaxie. – Din fr. préventif.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

PREVENTÍV, -Ă adj. Care preîntâmpină, împiedică un rău. ♦ Medicină preventivă = ramură a medicinii care se ocupă cu mijloacele de prevenire a bolilor; arest preventiv = deținere provizorie pentru cercetări a unui inculpat; prevenție (1). [Cf. fr. préventif, it. preventivo].
Sursa: Dicționar de neologisme


PREVENTÍV, -Ă adj. care preîntâmpină, împiedică un rău. ♦ medicină ~ă = ramură a medicinei care se ocupă cu mijloacele de prevenire a bolilor; arest ~ = deținere provizorie pentru cercetări a unui inculpat; prevenție (1). (< fr. préventif)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*preventív, -ă adj. (d. lat. prae-venire, prae-ventum; fr. préventif. V. ad-ventiv). Care servește la prevenit (la evitat) relele: legĭ, măsurĭ preventive. De (pentru) prevenițĭ: arestu preventiv, detențiune preventivă.
Sursa: Dicționaru limbii românești

preventív adj. m., pl. preventívi; f. preventívă, pl. preventíve
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

preventiv a. care caută a opri: legi preventive; arest preventiv, întemnițare ce precede judecata.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PREVENTÍV, -Ă, preventivi, -e, adj. Care are ca scop preîntâmpinarea unui rău, împiedicarea apariției sau a răspândirii unei boli, a săvârșirii unei infracțiuni etc. ♦ (Jur.) Arest preventiv sau închisoare (ori detenție) preventivă = măsură privativă de libertate, luată în cursul soluționării unui proces penal, în scopul de a preveni fie dispariția infractorului, fie influențarea martorilor de către acesta; prevenție (1); p. ext. loc în care sunt deținuți acești inculpați. (În sintagma) Medicină preventivă = ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea bolilor; profilaxie. – Din fr. préventif.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)