Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele petrografie:

PETROGRAFÍE s. f. Ramură a geologiei care se ocupă cu studiul rocilor din scoarța pământului din punctul de vedere al compoziției lor mineralogice și chimice, al formării lor, al transformărilor pe care le suferă, al răspândirii lor în scoarță etc. – Din fr. pétrographie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


PETROGRAFÍE s.f. Ramură a geologiei care studiază originea, structura și compoziția rocilor; petrologie; litologie. [Gen. -iei. / < fr. pétrographie, cf. lat. med. petrographia < gr. petra – rocă, graphein – a scrie].
Sursa: Dicționar de neologisme

PETROGRAFÍE s. f. ramură a geologiei care studiază rocile; descrierea, clasificarea, geneza, compoziția lor; petrologie. (< fr. pétrographie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*petrografíe f. (vgr. pétra, peatră, și -grafie). Acea parte a mineralogiiĭ care tratează despre petrele [!] care formează globu pămîntesc.
Sursa: Dicționaru limbii românești

petrografíe (pe-tro-gra-) s. f., art. petrografía, g.-d. petrografíi, art. petrografíei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

petrografie f. descrierea masselor minerale din care e formată coaja globului.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PETROGRAFÍE s. f. Ramură a geologiei care se ocupă cu studiul rocilor din punctul de vedere al compoziției lor mineralogice și chimice, al formării lor, al transformărilor pe care le suferă, al răspândirii lor în scoarța Pământului etc. – Din fr. pétrographie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)