Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele panteră:

PANTÉRĂ, pantere, s. f. Mamifer carnivor din familia felidelor, cu corpul suplu și musculos, cu blana gălbuie-roșcată cu pete închise, care trăiește în Asia și Africa; leopard, pardos (Felis pardus). – Din fr. panthère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


PANTÉRĂ s.f. Mamifer carnivor de pradă din Africa și din Asia, cu blana gălbuie presărată cu pete inelate roșietice; leopard. [< fr. panthère].
Sursa: Dicționar de neologisme

PANTÉRĂ s. f. mamifer carnivor de pradă din familia felinelor, în Africa și Asia, agil și feroce, cu blană galben-roșcată presărată cu pete negre; leopard. (< fr. panthère)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*pantéră f., pl. e (fr. panthère, it. pantéra, lat. panthéra, vgr. panthér, d. pân, tot, și ther, animal, feară [!]. V. feară). Un animal felin puțin maĭ mic de cît [!] tigru, dar tot așa de feroce și de îndrăzneț, cu blana galbenă pătată cu negru. – Pantera atacă și omu și se suĭe în arborĭ, ca și pisica. V. leopard, jaguar, pumă.
Sursa: Dicționaru limbii românești

PANTÉRĂ (‹ fr.) s. f. Numele sub care sunt cunoscute două specii de mamifere carnivore din familia felidelor, de mari dimensiuni, cu corp suplu și musculos: leopardul și jaguarul. Leopardul (Panthera pardus) trăiește în Africa și în ținuturile sudice ale Asiei; blana sa gălbuie prezintă rozete de pete de culoare negricioasă. Este foarte agil; atinge lungime de 2-2,5 m și până la 90 kg greutate. Jaguarul (Felis onca) trăiește pe un areal care se întinde din N Argentinei până în S S.U.A. Are un colorit asemănător leopardului, de care se deosebește prin modul de dispunere a petelor și prin constituția mai robustă. La ambele specii se întâlnesc ocazional exemplare melanice, numite p. negre. Deoarece în trecut p. au fost intens vânate pentru blană, sunt considerate specii periclitate, ocrotite prin lege.
Sursa: Dicționar enciclopedic

pantéră s. f., g.-d. art. pantérei; pl. pantére
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

panteră f. fiară sălbatică din genul pisicilor, are forma tigrului dar mai mică, trăiește în Azia și Africa: blana ei pestrițată cu negru e foarte căutată.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PANTÉRĂ, pantere, s. f. Mamifer carnivor din familia felidelor, cu corpul suplu și musculos, cu blana gălbuie-roșcată cu pete închise, care trăiește în Asia și Africa; leopard, pardos (Felis pardus). – Din fr. panthère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)