Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele pancreas:

PANCREÁS, pancreasuri, s. n. Glandă de formă alungită, așezată înapoia stomacului, care are legătură cu splina și cu duodenul. [Pr.: -cre-as] – Din lat. pancreas, fr. pancréas, it. pancrea(s).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


PANCREÁS s.n. Glandă situată între ficat și splină, având o secreție externă, necesară digestiei, și una hormonală, necesară pentru reglarea zahărului din organism. [Pron. -cre-as. / < fr. pancréas, cf. gr. pankreas].
Sursa: Dicționar de neologisme

PANCREÁS s. n. glandă, între ficat și splină, cu o secreție externă, necesară digestiei, și una hormonală, necesară reglării zahărului din organism. (< fr. pancréas, lat. pancreas, gr. pankreas)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*pancreás n., pl. urĭ (vgr. págkreas, d. pân, tot, și kréas, carne). Anat. O glandă abdominală care varsă în intestin un lichid incolor și cleĭos care influențează grăsimile.
Sursa: Dicționaru limbii românești

PANCREÁS (‹ fr.; {s} pan- + gr. kreas „carne”, „trup”) s. n. Glandă mixtă, de c. 15 cm, situată în partea superioară a abdomenului, care își varsă secreția în canalele excretoare ce se deschid în duoden. P. are funcție exocrină și una endocrină. Secreția externă a p. (sucul pancreatic) conține enzime care ajută la digestia lipidelor, glucidelor și protidelor. Insulina și glucagonul (secreția internă a p.) sunt hormoni cu un rol important în metabolismul glucidelor și lipidelor. P. este un organ indispensabil vieții.
Sursa: Dicționar enciclopedic

pancreás (-cre-as) s. n., pl. pancreásuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

pancreas n. Anat. glandă între ficat și splină: pancreasul secretează un suc menit a înlesni digestiunea.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a