MALTÓZĂ s. f. compus organic natural din două molecule de glucoză. (< fr. maltose, germ. Maltose)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
MALTÓZĂ s. f. Substanță zaharoasă formată din două molecule de glucoză; zahăr de malț. – Din fr. maltose, germ. Maltose.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
MALTÓZĂ s.f. Zahăr cristalizat, solubil în apă, care se prepară din amidon. [< fr. maltose, germ. Maltose].
Sursa: Dicționar de neologisme
MALTÓZĂ (‹ fr., germ. {i}) s. f. Dizaharid compus din două molecule de glucoză. În organismele vii se formează prin scindarea amidonului și glicogenului sub acțiunea amilazelor. Este prezent într-un mare număr de alimente de origine vegetală (boabe încolțite de orez și de alte cereale, legume și fructe). Se mai numește zahăr de malț.Sursa: Dicționar enciclopedic maltóză s. f., g.-d. art. maltózeiSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită MALTÓZĂ s. f. Substanță zaharoasă formată din două molecule de glucoză; zahăr de malț. – Din fr. maltose, germ. Maltose.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)