Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele linotip:

LINOTÍP s. n. mașină tipografică de cules și turnat literele în rânduri întregi. (< fr. linotype)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


LINOTÍP, linotipuri, s. n. Mașină tipografică care (prin apăsarea unor clape) culege și toarnă literele în rânduri întregi. – Din fr. linotype.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

LINOTÍP s.n. Mașină tipografică de cules și turnat rânduri întregi. [< fr. linotype, cf. lat. linea – linie, gr. typos – caracter].
Sursa: Dicționar de neologisme

LINOTÍP (‹ fr. {i}; lat. linea „linie” + typos „caracter”) s. n. (Înv.) Mașină de cules și turnat caractere tipografice sub formă de rânduri monolite, cu suprafața de imprimare în relief. Este compus din: magazie de matrițe, claviatură, mecanism de transport al matrițelor, dispozitiv de turnare, pompă, roată de turnare și mecanisme de acționare, siguranță, control. L. a fost inventat de Ottwar Mergenthaler (S.U.A., 1884).
Sursa: Dicționar enciclopedic

*linotíp n., pl. urĭ (engl. line, linie, și type, tip, tipar). Un fel de mașină tipografică în care literele, la fie-care tipărire, se toarnă în rîndurĭ din plumb topit, care apoĭ se topește și se întrebuințează ĭar p. alt rînd de litere. A fost inventată și perfecționată de Söresen (1851), Kastenbein (1878), Thorne și de Americanu James Cleohane în colaborare cu Bavarezu Morgenthal, ceasornicar.
Sursa: Dicționaru limbii românești

linotíp s. n., pl. linotípuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

linotip n. Tip. mașină de cules literele pe linii întregi.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

LINOTÍP, linotipuri, s. n. Mașină tipografică care (prin apăsarea unor clape) culege și toarnă literele în rânduri întregi. – Din fr. linotype.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)