Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele leopard:

LEOPÁRD s. m. panteră africană. ♦ ŭl zăpezilor = irbis. (< fr. léopard, lat. leopardus)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

LEOPÁRD, leoparzi, s. m. Animal carnivor din familia felidelor, cu blana de culoare gălbuie cu pete roșcate sau negre, care trăiește în Asia și în Africa; panteră (Felis pardus). ♦ Blana acestui animal. ◊ Leopardul zăpezilor= irbis. [Pr.: le-o-] – Din fr. léopard, lat. leopardus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


LEOPÁRD s.m. Animal felin carnivor, cu blana gălbuie cu pete roșietice, care trăiește în regiunile tropicale; panteră africană. ◊ Leopardul zăpezilor = irbis. [Pron. le-o-. / cf. fr. léopard, lat. leopardus].
Sursa: Dicționar de neologisme

*leopárd m. (lat. leopardus, d. vgr. leópardos, d. léon, leŭ, și párdos, leopard, pardos). Un fel de panteră cu petele maĭ micĭ și maĭ dese și păru puțin maĭ lung.
Sursa: Dicționaru limbii românești

LEOPÁRD (‹. fr., lat.) s. m. (ZOOL.) Panteră. ◊ Leopardul zăpezilor = irbis. ◊ L. de mare = focă din regiunile arctice și subarctice, de obicei, solitară, care atinge 3,5 m lungime și 380 kg, denumit astfel datorită petelor negre de pe fondul gri al blănii (Hydruruga leptomyx). Se hrănește cu pinguini sau cu foci tinere.
Sursa: Dicționar enciclopedic

leopárd (le-o-) s. m., pl. leopárzi
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

leopard m. panteră din India și Africa.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

LEOPÁRD, leoparzi, s. m. Animal carnivor din familia felidelor, cu blana de culoare gălbuie cu pete roșcate sau negre, care trăiește în Asia și în Africa; panteră (Felispardus). ♦ Blana acestui animal. ◊ Leopardul zăpezilor = irbis. [Pr.: le-o-] – Din fr. léopard, lat. leopardus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)