Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele lavă:

LÁVĂ s. f. masă magmatică azvârlită din craterul unui vulcan. (< fr. lave, it. lava)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


LÁVĂ, lave, s. f. Masă minerală în stare lichidă incandescentă, azvârlită la suprafața pământului de un vulcan în erupție (și care, prin răcire, dă naștere la diverse roci vulcanice). – Din fr. lave, it. lava.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

LÁVĂ s.f. Masă minerală lichidă incandescentă, azvârlită pe pământ din craterul unui vulcan în timpul unei erupții. [Cf. fr. lave, it. lava].
Sursa: Dicționar de neologisme

LÁVĂ (‹ fr.) S. f. Masă magmatică incandescentă și fluidă (cu temp. de 750-1.350ºC), emisă fisural sau punctiform revărsată, sub formă de șuvoaie sau torenți, peste marginile craterului vulcanic, la suprafața Pământului, în urma unor erupții vulcanice, din care, prin consolidare, iau naștere rocile vulcanice (efuzive); se disting l. acide, puțin fluide (ex. l. riolitice) și l. bazice, mai fluide, care curg în pânze (ex. l. bazaltice).
Sursa: Dicționar enciclopedic

*lávă f., pl. e (it. lava). O materie topită care se revarsă din vulcaniĭ aprinșĭ și care se solidifică dacă se răcește: cristalizarea lavelor bazaltice a produs însemnate colonade.
Sursa: Dicționaru limbii românești

lávă s. f., g.-d. art. lávei; pl. láve
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

lavă f. materie topită și înflăcărată ce varsă vulcanii.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

LÁVĂ, lave, s. f. Masă minerală în stare lichidă incandescentă, aruncată la suprafața pământului de un vulcan în erupție (și care, prin răcire, dă naștere la diverse roci vulcanice). – Din fr. lave, it. lava.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)