Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele kilometru:

KILOMÉTRU, kilometri, s. m. Unitate de măsură pentru lungime, egală cu o mie de metri. ◊ Kilometru pe oră = unitate de măsură pentru viteză, egală cu viteza unui mobil care parcurge 1 kilometru într-o oră. Kilometru lansat = probă sportivă (cu bicicleta, motocicleta, etc.) în care performanța constă în timpul realizat pe distanța de un km din momentul în care sportivul trece în viteză linia de start și până la linia de sosire. [Scris și: chilometru.Abr.: km] – Din fr. kilométre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


KILOMÉTRU s. m. unitate de măsură pentru lungime, de 1000 de metri. (< fr. kilomètre)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

KILOMÉTRU s.m. Unitate de măsură pentru lungimi, egală cu 1000 m. [Abrev. km. / < fr. kilomètre, cf. gr. chilioi – o mie, metron – măsură].
Sursa: Dicționar de neologisme

kilométru (-me-tru) s. m., art. kilométrul; pl. kilométri, art. kilométrii; simb. km
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

kilometru m. măsură itinerară de o mie de metri.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

KILOMÉTRU, kilometri, s. m. Unitate de măsură pentru lungime, egală cu o mie de metri. ◊ Kilometru pe oră = unitate de măsură pentru viteză, egală cu viteza unui mobil care parcurge 1 kilometru într-o oră. Kilometru lansat = probă sportivă (cu bicicleta, cu motocicleta etc.) în care performanța constă în timpul realizat pe distanța de un km din momentul în care sportivul trece în viteză linia de start și până la linia de sosire. [Scris și: chilometru. -Abr.: km] – Din fr. kilomètre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)