Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele jugastru:

JUGÁSTRU, jugaștri, s. m. Arbore de lemn alb și tare, înalt până la 15 m, cu scoarța roșiatică, cu frunze palmate și cu flori verzi, care crește în regiunile de câmpie și de dealuri (Acer campestre). – Lat. *jugaster (< jugum „jug”).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


JUGÁSTRU (lat. jugastrum) s. m. Arbore din familia aceraceelor, înalt până la 15 m, cu frunze palmat-lobate de 4-7 cm lungime. flori verzui și fructe disamare, cu aripile întinse orizontal (Acer campestre). Lemnul este utilizat în tâmplărie la fabricarea mobilei și a instrumentelor muzicale sau pentru foc. Decoctul din coajă este folosit contra diareei, dizenteriei și hemoragiei. Se întâlnește în Europa, Asia, Africa de Nord, America de Nord și Centrală.
Sursa: Dicționar enciclopedic

jugástru m. (d. jug și suf. -astru). Un fel de arțar cu scoarța roșiatică, cu lemnu alb și tare și bun de făcut jugurĭ (acer campestre).
Sursa: Dicționaru limbii românești

jugástru s. m., art. jugástrul; pl. jugáștri, art. jugáștrii
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

jugastru m. un fel de arțar din care se fac juguri (Acer campestre). [Formațiune românească din jug cu ajutorul sufixului astru].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

JUGÁSTRU, jugaștri, s. m. Arbore de lemn alb și tare, înalt până la 15 m, cu scoarța roșiatică, cu frunze palmate și cu flori verzi, care crește în regiunile de câmpie și de dealuri (Acer campestre).Lat. *jugaster (<jugum Jug„).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)