Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele insulină:

INSULÍNĂ s. f. Hormon secretat de pancreas, care reglează metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor și mineralelor din organism. – Din fr. insuline.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


INSULÍNĂ s. f. hormon hipoglicemiant secretat de pancreas care reglementează metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor și mineralelor din organism. (< fr. insuline)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

INSULÍNĂ s.f. Hormon secretat de pancreas, care îndeplinește în organism rolul de regulator al cantității de glucoză din sânge. [< fr. insuline].
Sursa: Dicționar de neologisme

INSULÍNĂ (‹ fr. {i}; {s} lat. insula „insulă”) s. f. (BIOCHIM., FIZIOL.) Hormon secretat de celulele β ale pancreasului (insulele Langerhans), cu acțiune hipoglicemiantă. Deficiența i. duce la apariția diabetului zaharat. Savantul român N. C. Paulescu a prezentat (1920) și a publicat (1921), pentru prima oară, sub denumirea de „pancreină”, acțiunea extractului injectat în sânge la un animal diabetic. F.C. Banting și C.H. Best (1922) ajung la aceleași concluzii și dau extractului denumirea de „isletină”. Purificarea, în vederea lansării pe piață a „insulinei”, aparține chimiștilor Collip, Clowes și Walden.
Sursa: Dicționar enciclopedic

insulínă s. f., g.-d. art. insulínei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

INSULÍNĂ s. f. Hormon secretat de pancreas, cu acțiune hipoglicemiantă. – Din fr. insuline.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)